Welcome visitor you can log in or create an account
Кога историјата си поигрува со Македонија: како...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 25.09.2020 За работите да станат појасни за сѐ ова што ѝ се случува на Македонија на надворешнополитички план, па и на внатрешен, мора да се погледне малку подлабоко во Стратегијата за национална безбедност на САД од 2002 г., кога САД станаа толку... More detail
Уште еден слој на УДБа влегува во ВМРО-ДПМНЕ
22.09.2020Вилијам Колби, екс шеф на ЦИА уште 1990 година на едно советување како полесно и посигуно да дојде до смена на системите во комунистичките држави го дал следниот совет: Во сите поранешните источноевропски комунистички земји, во корен треба да се сосечат бившите служби на сигурноста,... More detail
ОРБАН ЕВРОПСКИОТ ТРАМП-БОРЕЦ ПРОТИВ...
  Орбан за Маѓар Немзет: Заедно ќе успееме повторно Унгарскиот претседател во статија за Маѓар Немзет и се обрати на нацијата.Постои пандемија, пишува Орбан објаснувајќи зошто овојпат ги споделува своите мисли во писмена форма, наместо вообичаените форуми. Тој верува неговата борба за како што... More detail
Управување со различностите: инклузивност на...
Професор Звонимир Јанкуловски за НетПрес 21.09.2020 Засега нема одлука за конкретни мерки за правична застапеност на припадниците на помалите етнички заедници во приватниот сектор, но ќе се разгледува која е најдобрата опција, најави првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу... More detail
Дали сме сведоци на смртта на политиката?
Професор Звонимир Јанкулоски 18.09.2020 Во срцето на нашиот колективен политички ужас денес лежи нешто подлабоко од неуспесите на еден човек, или една партија, или една влада. Оваа пуста земја е потхранувана од неплоден политички дискурс и зафатена е од неплодни мерки на политика. Има доволно... More detail

Кога историјата си поигрува со Македонија: како станавме меѓународен безбедносен ризик

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 25.09.2020 За работите да станат појасни за сѐ ова што ѝ се случува на Македонија на надворешнополитички план, па и на внатрешен, мора да се погледне малку подлабоко во Страт...

Read more...

Уште еден слој на УДБа влегува во ВМРО-ДПМНЕ

22.09.2020Вилијам Колби, екс шеф на ЦИА уште 1990 година на едно советување како полесно и посигуно да дојде до смена на системите во комунистичките држави го дал следниот совет: Во сите поранешните источноевропски комунист...

Read more...

ОРБАН ЕВРОПСКИОТ ТРАМП-БОРЕЦ ПРОТИВ ЛИБЕРАЛИЗМОТ, НОВОТО ИМЕ НА КОМУНИЗМОТ

Орбан за Маѓар Немзет: Заедно ќе успееме повторно Унгарскиот претседател во статија за Маѓар Немзет и се обрати на нацијата.Постои пандемија, пишува Орбан објаснувајќи зошто овојпат ги споделува своите мисли во писме...

Read more...

Управување со различностите: инклузивност на поделби

Професор Звонимир Јанкуловски за НетПрес 21.09.2020 Засега нема одлука за конкретни мерки за правична застапеност на припадниците на помалите етнички заедници во приватниот сектор, но ќе се разгледува која е најдобрата ...

Read more...

Дали сме сведоци на смртта на политиката?

Професор Звонимир Јанкулоски 18.09.2020 Во срцето на нашиот колективен политички ужас денес лежи нешто подлабоко од неуспесите на еден човек, или една партија, или една влада. Оваа пуста земја е потхранувана од неплоден по...

Read more...

СЕВЕРЏАНИЈА ВЕКЕ Е ФЕДЕРАЦИЈА !?ДАЛИ ЗАЕВ КЕ ГО РАЗРЕШИ МИНИСТЕРОТ Jeton Shaqiri

Работна средба со амбасадорот на Народна Република Кина  Линк до веста: Министерство за информатичко општество и администрација Скопје, 17 септември 2020 Министерот за информатичко општество и администрациј...

Read more...

Парадокс на глупоста

Проф. Звонимир Јанкулоски 11.09.2020 Јазот помеѓу експертската анализа и јавното мислење се чини дека се зголемува од ден на ден. Особено по авантурата со промена на името на државата и пазарењето со нашата историја. Без ог...

Read more...

Живот во политичката сенка на власта или…

Автор професор Звонимир Јанкуловски за НетПрес 07.09.2020  ВМРО ДПМНЕ претрпе уште еден во низата политички порази. Ми се чини излишно е да предупредам дека партијата се соочува со најтешката криза во својата историја, со...

Read more...

ДАЛИ РАСПАДОТ НА ДИП СТЕЈТОТ КЕ СЕ СЛУЧИ КОГА КЕ ОТПОЧНЕ СУДИРОТ ПОМЕЃУ КГБ И СОРОС?? девети дел

Јордан и Душан Петровски 06.09.2020 Џорџ Сорос не говореше напразно кога пред публика во Лондонската школа за економија изјави дека има намера да „го избуши меурот на амриканскиот врховизам.“ [БЛМ и Антифа денес маршираа...

Read more...

Политички киднапиран патриотизам: новата македонска реалност

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија  04.09.2020 Времето на национализам и лажен патриотизам е завршено. Така вели лидерот на владејачката партија во Македонија. Најголем патриот бил оној што носи храбри одлу...

Read more...

OurActivities

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...

БOJKТИРАЈ, AПСТИНИРАЈ, ИГНОРИРАЈ, САМО Н…

activities

  {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=kM9sCtpq9ZE&feature=youtu.be{/youtube}

MACEDONIAN INTERIOR MINISTER: “WE ARE FO…

activities

Македонскиот информативен центар упатува апел до...

LETTER TO SECRETARY OF STATE MIKE POMPEO…

activities

Помеѓу 23 јуни и 5 август...

LatestNews

ОРБАН ЕВРОПСКИОТ ТРАМП-БОРЕЦ ПРОТИВ ЛИБЕ…

September 21, 2020

  Орбан за Маѓар Немзет: Заедно ќе...

ЏАФЕРИ СВИКУВА СЕДНИЦА НА ПАРЛАМЕНТ ЗА И…

August 12, 2020

12.08.2020Cпоред пишувањето на THE NEWS Џафери закажа...

УШТЕ ЕДЕН ГОЛЕМ ПОЛИТИЧКИ УСПЕХ НА ЗАЕВ…

July 26, 2020

Пренесено од Дојче Веле Balkanom vladaju kleptokrate –...

РАШЕЛА МИЗРАХИ ПРЕДВОДНИК НА КОЊИЦАТА НА…

July 26, 2020

 Текстот е превземен од ДОСИЕ 26.07.2020 Во чест на...

ДАЛИ ПЕНДАРОВСКИ КЕ АМИНУВА МАНДАТАР СО …

July 25, 2020

  Јордан Петровски 26.07.2020Зар мојот текст од...

MICColumns

Кога историјата си поигрува со Македониј…

September 25, 2020

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

Управување со различностите: инклузивнос…

September 21, 2020

Професор Звонимир Јанкуловски за НетПрес 21.09.2020 Засега нема одлука...

Дали сме сведоци на смртта на политиката…

September 18, 2020

Професор Звонимир Јанкулоски 18.09.2020 Во срцето на...

Парадокс на глупоста

September 11, 2020

Проф. Звонимир Јанкулоски 11.09.2020 Јазот помеѓу експертската...